KUKORICALEVES

Mexikói recept. Ajándék mexikói szakácskönyvemből fordítottam, el is készítettem. Aggódva vártam, hogy mekkora sikere lesz. Az íze édeskés, állaga krémes és darabos is egyben. Különleges. A siker mértéke a következő volt: főzhetnél megint olyan kukoricás levest!

kukoricaleves


Hozzávalók

4 személyre 

2 evőkanál étolaj
1 kis fej hagyma
1 piros színű paprika (Kaliforniai, vagy pritamin) apró kockákra vagy csíkokra vágva
1 evőkanál étkezési keményítő (sima liszt)
1,3 l víz
2 deci tejszín
1 kis doboz kukorica konzerv levével együtt.
Só, bors, ételízesítő (Vegeta, Delikát)  

Olajon megpirítom a hagymát, ráteszem a paprika kockákat, együtt párolom 2 percig. Megszórom étkezési keményítővel (ha nincs, liszt is megfelel) felöntöm vízzel, beleteszem a kukoricakonzervet. Felforralom, végül beleteszem a tejszínt.
A tejszínnel már nem kell forralni.  

A paprika persze lehet más színű is, sőt lehet kicsit csípősebbre is venni a figurát, ha valaki úgy szereti. Bors: eredetibb ízt ad a fehérbors,  de az őrölt feketebors is megfelel.

  • Értékelés:

1 hozzászólás eddig

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?
2Szavazz
Szavazz és a bejegyzés címlapra kerülhet