EGYBEN SÜLT CSIRKE

Semmi különös nincs ezzel a csirkével, a titok az éjszakai pihenőben rejlik, mert így a fűszerek, a só átjárja, és ettől szaftosabb, zamatosabb lesz a hús. Érdemes megpróbálni a kakukkfűvel való fűszerezést, amitől különlegesen illatos, és finom lesz.

 sultcsirke
foto: www.eatingwell.com

Hozzávalók
4 személyre 

1 egész csirke

bors 

esetleg grill fűszerkeverék
vagy ételízesítő (Vegeta, Delikát)
vagy kakukkfű
vagy ezek együtt 

A csirkét utántisztítjuk, megmossuk, sózzuk, kívül-belül fűszerezzük, majd kiolajozott fedeles jénai tálba helyezzük, és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hátával lefelé. Másnap hideg sütőbe tesszük tálastól, és így kezdjük sütni kislángon.  3-4 órát sütjük, mire jó lesz.  Ha kész, kivesszük a sütőből tállal együtt, még 10 percig hagyjuk így állni, majd levesszük a tál tetejét vigyázva, mert a gőz felcsap! Óvatosan tálra emeljük, nehogy széttörjön, és így tálaljuk.

Csirkevágó ollóval szeletelhetjük.  

Párolt rizs, burgonyapüré vagy hasábburgonya és savanyúság illik hozzá. 

  • Értékelés:

1 hozzászólás eddig

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá ehhez a bloghoz. Belépnél? | Regisztrálnál?
3Szavazz
Szavazz és a bejegyzés címlapra kerülhet